Ikke kun aktier er risikofyldte: Få indsigt i kunders risiko med kreditvurdering

Driver du en virksomhed, er det afgørende, at du forstår at træffe beslutninger om handel og samarbejde. Det kan være svært, fordi du ikke altid kender kundens økonomiske situation. En kreditvurdering kan imidlertid give dig indblik i risikoen.

Som aktie-entusiast ved du sikkert en ting eller to om risiko. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at handlen er forbundet med risiko. Men det er ikke det eneste sted i livet, hvor det er værdifuldt at være i stand til at vurdere en sådan risiko.

Driver du egen virksomhed, er det også helt essentielt, at du kan se risikoen ved en potentiel kunde. Her kan en kreditvurdering gøre hele forskellen, fordi du får indsigt i ellers uigennemsigtige anliggender.

Ligesom aktier kan kunden også være risikabel

Aktiehandel og handel med virksomheder kan faktisk sammenlignes på flere punkter. Ikke mindst kan det være en risikofyldt affære, hvis du ikke har indsigt i virksomhedens økonomiske situation. Det, der ofte gør en handel eller et samarbejde så kompliceret, er, at virksomhedens økonomiske situation er uigennemskuelig for dig.

I denne forbindelse kan det altså godt betale sig at lytte til et godt tip: nemlig at få foretaget en kreditvurdering af den potentielle kunde eller samarbejdspartner. Du følger jo også de bedste aktietips, når det kommer til amerikanske aktier, ikke?

En kreditvurdering kan være umanerligt værdifuld, når det kommer til at vurdere din kunde. Her får du nemlig indsigt i afgørende informationer, som kan hjælpe dig til at træffe en beslutning på et oplyst grundlag. Nærmere bestemt får du indsigt i kundens risiko, så du kan tage stilling til, om du er villig til at lave en aftale.

Indsigt i årsregnskaber, nøgletal og konkursbegæringer

En kreditvurdering giver indsigt i en række vigtige faktorer, som du ikke kan ignorere i forbindelse med samarbejde, handel og aftaler. Eksempelvis får du indblik i kreditscore og kreditmax, koncernen, årsregnskaber, regnskabs- og nøgletal, roller og ejerforhold og konkursbegæringer.

Det kan selvsagt være guld værd, ikke mindst når du skal vurdere risikoen for, at din potentielle kunde er en dårlig betaler. Og lad os bare sige det, som det er, det er ikke alle virksomheder, der har orden i sagerne og som følger Erhvervsstyrelsens guide til årsregnskab til punkt og prikke.

Det er heller ikke alle – faktisk langtfra – hvis regnskaber falder positivt ud. Selvom man kan være begejstret for at indgå en aftale nu og her, er det altså værd at kigge virksomheden nøje efter i sømmene, før man rent faktisk skriver under.

Få en gratis kreditvurdering

Der er altså ikke nogen tvivl om, at det er en god idé at få foretaget en kreditvurdering af en potentiel kunde. Men hvad koster det egentlig? Den gode nyhed er, at du faktisk kan få en kreditvurdering af en valgfri virksomhed gratis.

Her kan du opleve værdien af en vurdering helt uden at betale for det. Sandsynligvis vil du finde ud af, at det er en værdifuld investering. Og så findes der heldigvis masser af muligheder for at få en skræddersyet løsning, som er tilpasset lige præcis din virksomhed.