Amerikanske udbytteaktier – Top 15 bedste amerikanske udbytteaktier 2024

Amerikanske udbytteaktier er blandt nogle af de mest populære amerikanske aktier, hvor aktionærer får en del af det årlige udbytte udbetalt. Dette kan især være interessant hvis du ønsker enten at trække penge løbende ud til enten at leve for, eller hvis man ønsker geninvestere udbyttet.

Vi har derfor lavet en liste i denne artikel, med de bedste amerikanske udbytteaktier i 2024, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med, at finde nogle af de bedste amerikanske udbytteaktier til din aktieportefølje. Køb amerikanske udbytteaktier til din aktieportefølje, hvis du vil have en del af det udbytte som virksomhederne du køber aktier i, udlodder til aktionærerne.

Se derfor har vi lavet vores liste med de bedste amerikanske udbytteaktier, samt hvilke handelsplatforme som vi mener er blandt nogle af de bedste handelsplatforme, så du kan købe amerikanske udbytteaktier så snart du er færdig med at læse vores artikel.

Bedste amerikanske udbytteaktier i 2024

Disse 5 amerikanske udbytteaktier er nogle af dem med det højeste udbytte, og kan derfor være ret interessant for dig der ønsker et højt udbytte af dine aktieportefølje.

 • Gaming and Leisure – 6.13% i udbytte
 • ONEOK Inc. – 5.80% i udbytte
 • Universal Corp – 5.71% i udbytte
 • Philip Morris International Inc. – 5.53% i udbytte
 • Valero Energy Corp. – 4.33% i udbytte

Bedste handelsplatform til at købe amerikanske udbytteaktier (2024)

Hvis du ønsker at købe amerikanske udbytteaktier, så skal du finde en god handelsplatform at købe dem på. Vi anbefaler dig derfor, at du vælger en online handelsplatform så du ikke køber dine amerikanske udbytteaktier igennem banken, fordi du betaler langt mere i kurtage og gebyr hos banken end du gør hos de fleste platforme.

Vi har nedenfor en liste med nogle af de populære handelsplatforme med billig kurtage, et gratis aktiedepot og god brugervenlighed, samt et stort udvalg af amerikanske udbytteaktier.

Udbytteskat for amerikanske aktier

Hvis du ejer en aktie i et amerikansk selskab, som udbetaler udbytte, så skal du årligt betale skat af dit udbytte, som du har fået udbetalt.

Du bør også være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis kun skal betale udbytteskat i Danmark. Hvis du køber udbyttebetalende ETF’er eller aktier i en amerikansk virksomhed, som når du køber en, så skal du også betale skat af det udbytte til det land hvor virksomheden befinder sig i. Det hedder kildeskat, og er faktisk i modsætning til gevinsten man får ved aktiehandel, hvor du kun betaler dansk skat. Det er vigtigt at være opmærksom på én bestemt ting: Om det pågældende land (USA) har en skatteaftale med Danmark. Hvis det ikke er tilfældet, så ender du med at kunne blive dobbeltbeskattet, og det kan ret hurtigt spise op til 50% eller mere af dit afkast.

Kildeskatten trækkes helt automatisk fra, inden du får udbyttet udbetalt fra dine amerikanske udbytteaktier.

Der er heldigvis en lang række med lande, som har aftaler med Danmark, heriblandt USA.

OECD-reglerne

OECD-aftalen er ret simpel. Den går blot ud på, at de første 15% af kildeskatten bliver tilbagebetalt som fradrag i ens eget hjemland. Hvis kildeskatten så er højere, som f.eks. USA, som tager 15% i kildeskat, så skal du blot her også ansøge om at få din refundering af det sidste kildeskat i det land, hvor den udbyttebetalende virksomhed er skattepligtig i.

I dette tilfælde med amerikanske udbytteaktier, så vil du betale 25% i kildeskat til USA, mens du så får 15% retur ved at indtaste dem som fradrag på årsopgørelsen i Danmark. De sidste 15% kan du få tilbage ved at udfylde en formular hos skat her.

Bedste amerikanske udbytteaktier i 2024 (Opdateret liste)

Der findes utroligt mange amerikanske udbytteaktier. Nogle er gode og andre er mindre gode. Derfor har vi har også samlet en liste med nogle af de bedste amerikanske udbytteaktier.

Vi har opdateret vores liste med amerikanske udbytteaktier og amerikanske aktie anbefalinger løbende, så du kan følge med i hvor meget udbytte de forskellige virksomheder giver.

Coca Cola

coca cola aktie

Coca-Cola aktier er nogle af de mest populære amerikanske udbytteaktier. De har igennem mere end 30 år givet et udbytte som er blevet større igennem alle de 30 år. Dette har naturligvis også gjort dem til nogle af de bedste amerikanske udbytteaktier for mange investorer igennem tiden.

Seneste Orkla aktieudbytte: 2.91% (1,7$ pr. aktie)

VISA

visa aktier

VISA er også en af de virksomheder som du med stor sandsynlighed kender fra din hverdag. VISA er kendt for deres kreditkort, og de har i mange år haft en stor vækst i hele verden. Derudover så har de også i mange år givet udbytte fra deres overskud, hvilket naturligvis også har gjort at de har været interessante for investorer der ønsker at få udbytte af deres investorer.

Seneste VISA aktieudbytte: 0.57% (1,15$ pr. aktie)

Universal Corp

universal aktie

Universal Corporation er en stor leverandør af tobaksprodukter i hele verden. De arbejder med indkøb, finansiering, pakning, forarbejdning samt opbevaring og forsendelse af tobak globalt. De blev grundlagt tilbage i år 1886, og har hovedkontor i Virginia i USA.

De er en af de amerikanske udbytteaktier der giver det højeste udbytte.

Seneste Universal Corp aktieudbytte: 5.71%

Amerikanske udbytteaktier med højeste udbytte

Vi har her lavet en liste med de 15 amerikanske udbytteaktier der udbetaler noget af det højeste udbytte, som måske er relevant for dig der ønsker et højt udbytte.

 • Gaming and Leisure – 6.13% i udbytte
 • ONEOK Inc. – 5.80% i udbytte
 • Universal Corp – 5.71% i udbytte
 • Philip Morris International Inc. – 5.53% i udbytte
 • Valero Energy Corp. – 4.33% i udbytte
 • Phillips 66 – 4.65% i udbytte
 • Edison International – 4.22% i udbytte
 • 3M – 4.13% i udbytte
 • Lamar Advertising Co – 3.56% i udbytte
 • Principal Financial Group Inc – 3.81% i udbytte
 • Chevron – 3.26% i udbytte
 • Kimberly-Clark Corp – 3.84% i udbytte
 • American Electric Power – 3.21% i udbytte
 • Omnicom Group Inc. – 3.52% i udbytte
 • WEC Energy Group – 2.94% i udbytte

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår får jeg mit udbytte fra amerikanske aktier?

Det er forskelligt fra aktie til aktie, hvornår man modtager sit udbytte. Alle virksomheders investorsider for amerikanske aktier, fortæller dig hvornår de betaler udbytte til deres aktionærer.

Hvilke amerikanske aktier giver mest udbytte?

Det er forskelligt fra aktie til aktie, på hvor meget udbytte virksomhederne udbetaler. På vores liste over amerikanske udbytteaktier, kan du se hvor meget udbytte disse amerikanske aktier giver. Se vores liste over amerikanske udbytteaktier her

Skal jeg betale skat af amerikanske udbytte?

En amerikanske udbytteaktie som giver udbytte, bliver beskattet som alle de andre aktier, nemlig med realisationsprincippet. Her betaler du nemlig 27% af de første 55.300 kr. i udbytte, og 42% af alt udbytte derover.

Hvilke amerikanske aktier giver udbytte?

De amerikanske aktier der giver et årligt udbytte, er børsnoterede amerikanske virksomheder som oftest ønsker at øge virksomhedens kapital, ved at lade flere ejere eller aktionærer købe en lille del af virksomheden, og herved bliver medejere.