Alt du bør vide om amerikanske udbytteaktier

Dette indhold er sponsoreret

Amerikanske udbytteaktier er aktier, der giver investorerne mulighed for at få en andel af selskabets overskud i form af udbytte. Udbetalingen af udbyttet sker normalt hvert kvartal, og det kan være en god idé at investere i disse aktier, hvis man ønsker at tjene lidt ekstra penge. Amerikanske udbytte aktier kan dog være risikabelt at investere i, da udbetalingen af udbyttet ikke altid er garanteret.

Hvad er amerikanske udbytteaktier?

En amerikansk udbytteaktie er en aktie, der giver et udbytte til investorerne. Det betyder, at selskabet hvert år vil udbetale en fast sum penge til aktionærerne, og dette beløb vil typisk være afhængig af selskabets indtjening. 

Dog kan det også være, at selskabet har besluttet sig for at udbetale et fast beløb hvert år, som ikke er afhængig af indtjeningen. De fleste store virksomheder i USA vil dog have en politik om at udbetale et fast beløb hvert kvartal eller halvårligt.

Hvordan udbytteaktier fungerer i USA

Når man investerer i aktier, så køber man sig ind i et selskab. Når selskabet tjener penge, så udbyder det typisk en del af overskuddet til aktionærerne; altså de personer, der ejer aktierne. Dette kaldes for udbytte. Udbyttet kan både være i form af penge og/eller aktier. Hvis man får udbetalt udbytte i form af penge, så vil pengene blive overført til ens investeringskonto. Hvis man får udbetalt udbytte i form af aktier, så vil man modtage flere aktier i selskabet.

Udbyttet bliver typisk udbetalt én gang om året, men det kan variere fra selskab til selskab. Nogle selskaber betaler kun udbytte hvert andet år eller endda kun hvert fjerde år. Derudover kan der også være forskel på, hvornår det præcist bliver udbetalt. Nogle selskaber betaler det for eksempel ud lige efter regnskabsåret er slut, mens andre venter lidt længere tid med at udbetale det, for eksempel 3-6 måneder efter regnskabsperioden er slut.

Hvorfor kan det være en fordel at investere i amerikanske udbytteaktier?

En af de fordele der er ved at investere i amerikanske udbytte aktier er, at man har mulighed for at få et afkast, der overstiger det generelle marked. Dette skyldes blandt andet, at selskaberne i USA typisk udbetaler en større andel af deres overskud i form af udbytte, end danske selskaber gør. 

Derudover er der også en række skattemæssige fordele forbundet med at investere i amerikanske udbytteaktier. Således kan man eksempelvis få fradrag for den skat, som selskabet har betalt på udbyttet. Endelig er det også værd at nævne, at investering i amerikanske udbytteaktier giver dig mulighed for at diversificere din portefølje, da du dermed ikke sætter al din formue ind på ét bræt.